Wie ben ik?

Josine Hesselbach

Van jongsaf aan ben ik, Josine Hesselbach (1968), geïnteresseerd geweest in 'body, mind & spirit', in alles wat met bewustzijn en mens-zijn te maken heeft. Vele, telkens terugkerende, (levens)vragen resulteerden in een persoonlijke zoektocht, ontwikkeling en groei tot op de dag van vandaag.
Vanaf mijn tienerjaren heb ik verschillende 'martial arts' beoefend, zoals tai chi, chi kung, wu shu en wing chun en later ook yoga en boeddhisme. In alles stond en staat nog steeds de fysieke training, -flexibiliteit en kracht-, centraal, naast meditatie en spirituele groei.
Vóór ik mijn pad vond (in 1998), waarin ik alle aspecten van mijn interesses kon samenbrengen, -het (therapeutisch) werken met mensen-, ben ik op zeer verschillende gebieden werkzaam geweest. Van het werken met dieren tot in een kunstgalerie.

In 2002 startte ik mijn eigen (massage)praktijk, die daarna via praktijk voor holistische (massage en cranio sacraal)therapie is uitgegroeid tot praktijk voor enkel cranio sacraaltherapie.
Naast het werk in mijn eigen praktijk heb ik veel gewerkt als (stoel)masseur bij bedrijven en op verschillende evenementen, uiteenlopend van bruiloften en beurzen tot marathons en mega-estafettes zoals de ROPA-run en Running For On Wheels, als in sauna's.

Diploma's sportmassage en blessurepreventie haalde ik bij het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) en ik volgde stoelmassage bij TouchProEurope.
Mijn opleidingen tot therapeut heb ik gevolgd bij HOLOS, Academie voor Holistische Massagetherapie en PCSA, Peirsman Cranio-Sacraal Academie.
Daarnaast heb ik een chakratherapie opleiding gevolgd bij Sacred Centers van Anodea Judith en sinds 2011 een yogadocent opleiding (200 en 500 uur) pralayayoga afgerond bij Robert Boustany. Momenteel verdiep ik mij in een teacher training Lu Jong, Tibetan Healing Yoga bij Tulku Lobsang Rinpoché.
Bij- en nascholing op deze gebieden zijn een altijd terugkerend onderdeel.

Naast cranio sacraaltherapie in mijn praktijk in Breda geef ik yogalessen, workshops en trainingen op gebied van yoga, cranio sacraal en persoonlijke ontwikkeling en ben ik als examinator en docent verbonden aan de PCSA.